Gliceryna 99.5% USP/EP

Gliceryna 99.5% USP/EP

Gliceryna występująca również pod nazwą glicerol, zaliczana jest do alkoholi cukrowych, najprostszego trwałego alkoholu trójwodorotlenowego (triol). Przyjmuje postać gęstej, bezbarwnej cieczy o lekko słodkawym smaku. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz alkoholu. Gliceryna znalazła szerokie spektrum zastosowania w przemyśle kosmetycznych i farmaceutycznym.

Właściwości:

  • higroskopijność - wiąże (zatrzymuje) cząsteczki wody. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom, wnika w głębokie warstwy naskórka
  • nawilżanie - w niskich stężeniach 
  • natłuszczanie - w niskich stężeniach
  • odkażające i wysuszające - w stężeniach powyżej 25 %

 

Gliceryna roślinna <99,5 % USP/EP

Gliceryna roślinna <99,5 % USP/EP

Jakość farmaceutyczna. Dostępne różne pojemności
Gliceryna roślinna <99,5 % USP/EP

Gliceryna roślinna <99,5 % USP/EP

Beczka 200 litrów (260kg)  
Gliceryna roślinna  < 99,5 % USP/EP

Gliceryna roślinna < 99,5 % USP/EP

Pojemnik DDPL -1000 litrów (1250kg)  ...